En brud utan silikon är som en bil utan turboTydligen fick min bror höra på sitt gym idag att “att ha en brud utan silikon är som att köra en bil utan turbo.”
Wow, bra jämförelse. Och bra att man lär dem det tidigt… Eller ja, tidigt och tidigt… Han är ju sexton, men ni fattar vad jag menar.
Hur tänker man om man säger så? Liksom, tack för den ditt as!
Och det värsta är att han fattade säkert inte äns själv hur nedvärderande det faktiskt är att säga så, bara för att ingen nånsin har liknande till honom, “att ha en kille utan stor *** är som att köra femtio i en Ferrari!”, hur jävla kul skulle det vara?
Och så undrar folk varför man tar illa upp när de säger något liknande eller kommenterar ens utseende? För att uppenbarligen är det allt vi är, en kropp och ett ansikte. Man är inte värd mer än sitt utseende.
Men å andra sidan, vad kan man förvänta sig i ett samhälle fullt av sexistisk reklam överallt, i tunnelbanan, tidningar, you name it.
Länkar här till världens bästa inlägg som typ var anledningen till att jag själv ville börja skriva om sånt här. Inlägger är från En Blommig Tekopp och handlar om hur American Apparel visar sina unisexkläder väldigt olika på män och kvinnor.
Men egentligen, hur svårt kan det vara att ändra lite och ta bort sexismen från reklamen. Som det ser ut idag ska alla kvinnor bara posera och se sexiga ut medans männen mest står och ser coola och avslappnade ut, ofta sker detta på samma bild. Och vad sänder det ut för budskap till unga? Att kvinnan bara ska göra sig till och behaga mannen. Och så undrar man varför tjejer för så dåligt självförtroende redan i tidig ålder, jag vet inte? Kanske för att de inte ser ut som de avmagrade retuscherade modellerna i reklamerna.

Men tillbaka till nedvärderande kommentarerna.
Jag skulle vilja prova att ge lite sånna till dryga män och se reaktionerna, då skulle det väl bara vara så att det var jag som är en jävla feminist eller har fått ligga för lite. Men jag är ganska säker på att ingen sa till mannen på gymmet idag att han hade fått ligga för lite. Nähä? Fast det tror jag nog, med den där attityden..!En reaktion på “En brud utan silikon är som en bil utan turbo

  1. Så bra skrivet!! Med 3 döttrar så får man ständigt kämpa med att ge dom eget självförtroende. Inte baserat på medier eller vad andra tycker.
    Du är klok som en bok E ❤️

Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *