#1000 timmarDen här  #1000 timmar – kampanjen går mig på nerverna. På riktigt alltså. 

Den handlar om att man vill dubbla skolidrotten till just 1000 timmar. Varför? För att en massa människor tror att det skulle förbättra betygen överlag och minska depressioner och ångest. Jag kan ju redan nu berätta för dem att de har fel. Kanske inte vad gäller alla elever, men jag vet att det är långt ifrån alla som skulle uppskatta en dubblad idrott. 

 

Ett exempel är jag själv. Nu går jag visserligen sista året på gymnasiet och har inte idrott längre, men om min idrott hade dubblats för några år sedan så hade jag nog slutat gå till skolan helt de dagarna vi skulle haft idrott på schemat. Jag hatade verkligen idrott, och jag var dålig på det. Verkligen, jag var inte bra på en enda sport och jag tyckte inte att det var roligt, förutom dans då. Men Let’s face it, de flesta gympalärare räknar inte dans som en sport (inte de som jag har haft iallafall). Gympan snarare gav än reducerade ångest för min del, än mindre förbättrade sen mina prestationer i övriga ämnen. 
På kampanjbilderna för 1000 timmar står det även detta.

  
34 av 44 rektorer tror att idrott gynnar andra ämnen i skolan

Jaha, tror de det? Någon som bryr sig om vad eleverna tror? Nej. Jag känner ju personligen att min skoltid hade varit så mycket lättare och bättre om jag hade sluppit gympalektionerna. Men det har aldrig varit nån som har brytt sig. Jag tycker inte att idrotten ska vara obligatorisk, iallafall inte om den ska dubblas. Jag förespråkar självklart inte att man ska sitta och inte göra någonting men jag tycker att ett gympapass i veckan räcker, sedan kan man ha några slags lektioner om hälsa kanske. Typ mer teoretisk idrott, men att det får bli upp till var och en om man vill sporta eller inte.

Så tycker jag.
Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *