Feminism på Facebook

Någon mer än jag som har följt debatterna på Nyheter24s facebooksida? om 16-åriga Sofia Erikssons artikel”Jo, alla män”? I korta drag handlar den om hu många tjejer känner sig otrygga och därför väljer att se alla män som potentiella våldtäktsmän. Den har väckt enormt mycket uppmärksamhet och flest kommentarer kommer från män som skriver att alla feminister är manshatare för att just han minsann inte är någon våldtäktsman, precis som att Sofia hade hävdat att alla män faktiskt ÄR det. Ett annat sätt att bemöta artikeln har varit att skriv en annan artikel som svar. Det gjorde exempelvis Anton Vajizovic med sin artikel “Jo, alla feminister” där han skriver om hur feminister generaliserar alla män och påstår att sagda män är våldtäktsmän. Han jämför även detta med att han isåfall skulle kunna se alla kvinnor som prostituerade, eftersom det mestadels är just kvinnor som är prostituerade. Efter detta har flera artiklar skrivits som svar av både Sofia och många andra och lika besviken blir jag varje gång jag tittar i kommentarsfälten där det är fullt med “Alla män våldtar inte!”, “Jävla feminstskit”, “Kvinnor våldtar också!”.
Det var faktiskt en kille som kommenterade följande. “De va ett jävla tjat om våldtäkter… Visst kvinnor ska få ha på sig vad dom vill hur dom vill men ändå vi har sett resultat varje gång vad riskerna innebär, sluta klä er slampigt och hållkäften fan, de kommer inte ta slut för att ni tittar på alla mn som våldtäcksmän de gör de bara värre för er själva” när han sedan ifrågasattes hade han ett liknande svar.” Kolla på de här era vidriga jävlar… Jag säger bara sanningen det är som det är går ni klädda som sexiga bitches och visar det ena eller det andra kan det ena eller andra hända :S samhället kommer inte ändra på sig våldtäcksmän och äckeln som vi alla hatar kommer alltid att finnas, men slampiga brudar och dålig klädsel kan försvinna”.
Herregud… Vad ska jag säga? Allt dessa killar bevisar med dessa kommentarer är att de är just så respektlösa som artiklarna framhäver. Jag tycker att de här tjejerna är oerhört modiga som vågar skriva sådant här. Artiklar med namn, ålder och bilder på dem, medans en stor del av de som skriver helt vidrig kommentarer har dold profil så att man inte äns kan se deras profilbild. Det är jävligt dåligt att ge sig på någon som verkligen står upp för vad de tycker är rätt och fel med vårat samhälle. Och vad är det de  skriveri kommentarerna? Att alla män inte våldtar! Det är faktiskt ingen som har påstått det heller, men de verkar inte fatta det. De är så självcentrerade att de bara antar att de måste ta åt sig för artikeln är riktad till dem också. För faktiskt, är det konstigt att se alla män som potentiella våldtäktsmän? Nej, det tycker jag verkligen inte! För man VILL INTE BLI VÅLDTAGEN, vad är det i den meningen som är svårt att ta till sig?
Även jag har lönlöst gett mig in i dessa diskussioner. däribland i kommentarsfältet till Lovisa Rangs artikel “Därför behövs feminismen” (som för övrigt alla borde läsa, den är väldigt bra!). En tjej skrev i kommentarerna att det verkar som att alla killar är så rädda för att kvinnor ska få det bättre men att feminismen kämpar för alla, männen inkluderade. Självklart kom det då en hel drös anti-feminister som kände ett behov av att tala om för den här tjejen (som uppenbarligen är feminist själv), att så är det minsann inte, feminister är manshatare! Jag finner det intressant hur någon som helt tydligt inte vet ett skit om feminism ska komma och förklara vad det innebär. Speciellt en av männen kommenterade väldigt ihärdigt. Han tyckte att vi skulle “acceptera sanningen och utvecklas från våran väg av hat” (haha). Jag orkar inte skriva allt som skrevs men här är det senaste från konversationen. (Grön= hon som skrev kommentaren från början, svart= mannen, röd= jag). OBS. Då jag inte får bilderna på plats som jag vill så går ni läsa den andra först!

.

IMG_6111.JPG

IMG_6110.JPG
Så bara för att jag försöker förklara för honom vad feminism innebär, jag menar, jag är ju trots allt feminist och borde ju därför veta, så är jag en hatisk sexist? Okej, jo men det känns ju som ett helt naturligt resonemang.

Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *