“Bara” en jämställd världI Merto läste jag en artikel om extremfeminism. Alltså suck. Jag blir så trött.


Jag är stolt feminist men kan verkligen inte identifiera mig med extremfeministerna. Jag tror “bara” på en jämställd värld. That’s it! Så låt inte ordet feminism förstöras på grund av uttalanden som dessa kvinnor gör”

A.k.a “jag kallar mig feminist för att jag tycker att det låter bra och jag vill ha lika lön för lika arbete, men om någon kommer och analyserar eller säger något elakt om män så håller jag inte med alls pga alldeles extremt”, tycker jag att en lätt kan läsa ut av denna texten. Till att börja med, vad är detta med att positionera sig mot andra feminister? På riktigt? Det är ju bara för att sälja in sig hos antifeminister som en gör så. Vad skulle det annars finnas för anledning? Och tbh, att sälja in mig hos antifeminister är ingenting som jag personligen är intresserad av. Kan de inte ta feminismen för vad den är, med fakta och statistik och liknande som vi “extremister” sysslar med, så är det inga som jag vill ha med i min feministiska kamp. Känns ju liksom lite drygt att behöva dalta för att folk ska bli feminister.

Och sedan, vad är grejen med att så fort en kommer med fakta bevisar ens tes så är en extremist? Är de på BRÅ, SCB och Polisen som tagit fram faktan också extremister då eller? Jag är jäkligt trött på att alltid få mina åsikter och faktan bortviftande med “höhö, hon är ju en såndär extrem feminazi” som att det skulle göra min fakta mindre trovärdig. Det är t ex män som står för 98% av sexuella övergrepp varesig jag är feminist eller inte. Men det verkar vara jävligt svårt att fatta.

“Jag är stolt feminist men kan verkligen inte heller identifiera mig med tankarna ovan. Jag tror ”bara” på en jämställd värld. That’s it! Så vem bestämmer egentligen vad som är feminism?”

“Vem bestämmer det?”. Inte för att vara den som är den, men jag tycker inte att en kanske tar feminismen riktigt på allvar om en väljer att inte se de strukturella problemen. Ja, du vill ha lika lön. Varför har vi lägre lön till att börja med? Du tycker att kvinnor ska kunna känna sig säkra på natten när de går hem. Men varför gör vi inte det? Vilka är det vi är rädda för? Det är främst män som vi är rädda för, pga de står för en stor majoritet av sexualbrott och våldsbrott. Det är inte hos oss problemet ligger, vi hittar inte på våran rädsla och det är inget som vi har “fått för oss”.
Dessa problem och rädslor finns inte här helt utan grunder. De finns för att folk vägrar se det strukturella bakom varje problem. Så om en tycker att kvinnor inte ska behöva vara rädda på natten så borde en ju logiskt sett anse att vi borde lära män att inte våldta. Men det är tydligen för extremt. Och det är fan helt jävla oförståeligt.Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *