Barn och smalhets

Häromdagen när jag jobbade så var det två av de äldre barnen (två tjejer), typ fem år gamla, som lekte. De försökte tränga sig igenom små utrymmen såg det ut som. Jag frågade vad de lekte för något. De tävlade om vem som var smalast.
Förstår ni? Barn som inte ens har gått ut förskolan än vet att de måste vara smala för att passa in i samhällets normer.
Man måste ju förstå att något är fel när det här händer. Femåringar ska inte tänka på hur smala de är.
Det är något som jag försöker vara väldigt tydlig med med alla barn som jag jobbar med, att alla får se ut som de gör. Det finns inget rätt och fel i hur man ser ut, känner sig, vad man tycker om eller inte, utan alla har ett eget val och ingen kan välja åt någon annan eller bestämma vad någon annan ska tycka.
Jag känner rent spontant att även fast jag inte vet vad föräldrar pratar med sina barn om hemma så måste man försöka ännu mera att få barnen att känna att de är bra som de är och att de inte behöver ändra sig.
Nej, att de tävlade om vem som var smalast. Det gjorde mig verkligen arg.

Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *