Dansa mer!Man dansar alldeles för sällan i skolan, är det någon som delar den åsikten med mig?
Sedan jag började i gymnasiet i höstas så har vi inte dansat en enda gång och när jag frågade min idrottslärare varför så fick jag till svar att “eleverna tycker ju att det är så tråkigt att dansa”. Jaha, men jag tycker att bollsporter är tråkigt. Ska vi sluta med det också? Hon sa även att bugg har ju alla redan lärt sig så där finns det ju inte så mycket mer att lära ut. Men snälla du, jag tror inte att man, på de sammanlagt kanske tio bugglektionerna som man har haft under sin skoltid, har lärt sig allt som finns att lära sig om bugg! Jag kan säga att jag personligen har lärt mig max tre snurrar.
I Tony Irvings bok “Tony Irvings 10” står det så här.
“Alla som behärskar konsten att bugga ska vara glada. Resten borde lära sig. Bugg är något att vara stolt över. Det är en del av det svenska kulturarvet.”
Bra sagt Tony! Det skulle jag nästan ta en kopia på och ge till min idrottslärare. Det känns ju inte som att hon direkt uppmuntrar sina elever att dansa, vilket hon ju faktiskt borde tycker man. Dans är ju faktiskt bra för många saker. Man koncentrerar sig bättre, lär sig att lita på andra människor, de som dansar oftare är mer sällan sjuka, det är bra motion, man får bättre självbild och dessutom blir man gladare av att dansa då dansen frigör en massa endorfiner och grejer (läs mer om det här!: www.vesterli.se )!
Nej, alla ni gympalärare, Tony Irving är en vis man, läs “Tony Irvings 10” och för hans budskap vidare!

20130514-200937.jpgKommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *