Malung-maraton, maräng-tårta och chokladIdag hade jag ledigt från skolan, därför spenderades en stor del av dagen ute i solen med en bok!
Senare kände jag för att vara lite mer produktiv och bestämde mig för att baka brownies med chokladtryffel, för vem älskar inte choklad?

20130520-170841.jpg
Baka gjorde jag iallafall samtidigt som jag hade ett litet “På Väg Till Malung”-maraton, vilket gjorde mig ännu mer beslutsam om att komma iväg till Malung i år. Jag måste bara hitta någon som kan åka med mig! Hmm… Kanske ska prova att muta folk med brownies?
I helgen blev det också en del bakning. Två stycken maräng-kola-tårtor, världens sommrigaste tårtor.

Marängbottnar, 3 st
9 äggvitor
6 dl strösocker
100 g choklad

Blanda äggvitorna och sockret och värm till 65 grader över vattenbad under konstant omrörning. Vispa sedan med elvisp (eller bakmaskin) oavbrutet tills blandningen svalnat och dela upp den på tre bakplåtspapper. Bred ut till cirklar med 23 cm i diameter. Grädda varje botten i 180 grader i 50-60 min.
Pensla bottnarna med smält choklad.

Fyllning
6 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk

Lägg burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten och koka i 1 timme. Låt svalna. Vispa grädden och blanda i mjölken.

Montering och garnering
Jordgubbar
Choklad

Lägg kola-grädden mellan bottnarna, även högst upp på tårtan.
Garnera med jordgubbar och choklad.

Ät och njut!

20130521-171824.jpgKommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *