Min studentSå… Den 3:e juni tog jag studenten. Jag tog studenten från Stockholms Hotell- & Restaurangskola, linje Restaurang och Livsmedel, inriktning Bageri & Konditori, efter de tre åren som har varit de bästa i mitt liv. Det finns inte ord för att beskriva vilken rolig dag det var. Magiskt. Det hade inte kunnat vara bättre!
Jag hade hittat en perfekt klänning på River Island i Gallerian! Den var vit och ganska kort och tajt med holkärmar och hög uringning. Och med loads of silverglittriga prästkrakgar på. Hör ni hur snygg den är?
Till den hade jag hudfärgade mocka-pumps med t-strap. Och The Cherry On Top förstås, min mössa! Från ABC-gruppen, https://www.abcgruppen.se . Jag hade en Kristall-mössa med extra allt! Jag blev så nöjd! Jag vill ha den varje dag, för resten av livet. Eller ja, resten av sommaren iallafall. 

 

Men flaket och våran banderoll..! Älskar min klass, vi är så jäkla roliga!

På banderollen stod det alltså:

 Nu är vi färdigbakade

vi lämnar er i sticket

vi smet bakvägen

#bagarbarnen

  
(Alltså om någon inte förstod humorn: färdigBAKADE, sticket (“vagnen” man sätter in plåtarna i när de ska in i ugnen), smet, BAKvägen)
Flak var DET BÄSTA JAG HAR GJORT I HELA MITT LIV. No words are needed. Grym spellista, fantastiska människor och perfekt flak-rutt. Min pappa var flakvärd och jag fruktade det värsta men alla var så nöjda och tyckte att han var den bästa flakvärden man kunde tänka sig, så det gick ju bra ändå, jag överlevde. Försökte övertala min lillebror om att jag ska få vara flakvärd när han tar studenten. Det blev ett blankt nej.
Till min mottagning hade jag bakat två sorters macroner, hallon och vanilj, citronmatäng-bitar, vit chokladmoussebakelser med rabarberkompott, dumlekakor, kokospannacotta med ananasgele, minibiskvier och så hade jag ju självklart de obligatoriska studentmösse-tårtorna!

   
   Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *