RasismDen 20:e publicerades en text av Evah Åberg här på Nyheter24. För er som inte läst den handlade den om att fler män måste börja säga till när de hör våldtäktsskämt eller ser tjejer bli tafsade på om vi någonsin ska kunna bekämpa det här strukturella problemet med mäns våld mot kvinnor.
Det var verkligen en superbra artikel! Men direkt började folk kommentera om att de minsann aldrig hade hört våldtäktsskämt och inte förstod vad hon menade eller att det faktiskt var invandrarnas fel.
Suck. Detta är en sak som stör mig extremt mycket. “Rasistfeminism”. När män helt plötsligt bestämmer sig för att stå upp för kvinnors rättigheter för att de ser det som en chans att uttrycka sina rasistiska åsikter. Det äcklar mig hur det kan finnas människor som gör så.
För det första: bara sluta vara rasistiska, alla ÄR lika mycket värda. Punkt slut.
Och sen: “vårat” problem blir helt plötsligt värt att tas upp om det är relaterat till erat problem. VARFÖR?
Jag har blivit så trött på den här rasism-vågen som har kommit i och med flyktingkrisen, så himla respektlöst att bara: nä, åk tillbaka dit ni kom från! Jag menar, det är nog inte deras val att bra på flykt, de hade nog hellre stannat kvar i sitt hemland. Tror inte att någon som har det bra i sitt hemland tänker att “nejdu, ska vi inte ta och fly till Sverige och sova utomhus och bli anklagade för allt dåligt som händer i landet? Det låter väl som en bra idé?”. Visa lite förståelse och respekt för människor som lider!Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *