SommartårtaHär kommer ett recept på en riktigt sommrig tårta som jag gjorde här om dagen, det är en tårta med “chokladfluff” och hallon-fyllning som är garnerad med bär och kanderade blommor.
Till just den här tårtan som var rektangulär passade det att göra rulltårtsbottnar, jag använde receptet från “Sju Sorters Kakor”,

Bottnar, 3 st:
9 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 1/2 dl kaffegrädde eller mjölk

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta mjölet och bakpulvret och vänd ner det i smeten. Tillsätt vätskan. Dela upp smeten på tre plåtar med bakplåtspapper (30×40 cm).
Grädda mitt i ugnen i 5 min på 200 grader.

Chokladfluff
5 dl grädde (om det är en vanlig rund tårta räcker det nog med 3 dl)
200 g mörk choklad

Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör tills den smälter och låt den svalna. Låt den stå i kylen ett tag, vispa den sedan med elvisp tills den blir fluffig som grädde.
Man kan även använda tex Toblerone till fluffen, däremot går den inte att göra med vit choklad då den innehåller mycket fett och skär sig med grädden vid 60 grader.

Hallonfyllningen:
Hallon
Ev. lite socker

Garnering:
Ca. 7 dl grädde
Mycket bär, ex jordgubbar, hallon, körsbär
Kanderade blommor (bär kan kanderas på samma sätt)
(Kanderade blommor gör du genom att pensla blommor, eller bara blomblad, med äggvita och sedan doppa dem i strösocker. Låt dem sedan torka på ett varmt och torrt ställe, man kan ha dem i ugnen i 2 minuter på 40-50 grader men jag lät dem stå ute i solen i 30 minuter istället)

Montering:
Ha på hallonen på den första rulltårtsbottnen, ha ev. på lite socker, lägg sedan på nästa botten. På den ska chokladfluffen bredas ut, sedan ska den sista bottnen på.
Täck hela tårtan med grädde och lägg på alla bären. Avsluta med att placera ut de kanderade blommorna.
Ät!

20130715-120323.jpgKommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *